ŠOKANTNA OTKRIĆA NAKON HAPŠENJA SRBINA: David ubio Anu zbog 15 miliona dolar,a li to NIJE SVE
Ana i David Knežević, Foto: PRINTSCREEN/DRUŠTVENE MREŽE

razmotava se klupko?

ŠOKANTNA OTKRIĆA NAKON HAPŠENJA SRBINA: David ubio Anu zbog 15 miliona dolar,a li to NIJE SVE

Ključni dokazi protiv njega su snimci sigurnosnih kamera iz zgrade i prodavnice, "pežo" koji je iznajmio u jednoj rentakar agenciji u Beogradu, kao i tetovaža na ruci

Objavljeno:

Srbin David Knežević, koji je 4. maja uhapšen na aerodromu u Majamiju, zasad je optužen za otmicu supruge supruge Ane Marije Knežević koja je nestala 2. februara u Madridu, ali istražitelji veruju da je on u stanu u kom je poslednji put Ana viđena živa, ubio suprugu i njeno telo spakovao u veliki kofer!

Iako je tvrdio da je u vreme nestanka supruge boravio u Srbiji, kako navode, kamere su ga snimile kako ulazi u njenu zgradu, a potom izlazi sa velikim koferom. Istražitelji veruju da bi motiv jezivog zločina mogla da bude imovina vredna 15 miliona evra za koju, navodno, nisu mogli da se dogovore kako da je podele jer David nije pristajao da svako dobije po 7,5 miliona evra!

Ana Kneževič
Ana Kneževičfoto: Printscreen/Društvene mreže

Društvene mreže

Pronašao novu Kolumbijku

Policija je pronašla i ženu koju je Knežević upoznao preko društvenih mreža. Reč je o Kolumbijki koju je on zamolio da mu na savršen maternji jezik prevede nekoliko rečenica "jer njegov prijatelj u Srbiji piše scenario o čoveku iz Kolumbije".

Međutim, njena majka je na guglu ukucala ime i shvatila da je reč o čoveku čija je žena nestala. - Potom su videle tekst u novinama u kom je pisalo da je Ana pre nestanke prijateljima poslala dve poruke, tačno one koje je Knežević od nje tražio da mu prevede. Pisalo je "Upoznala sam nekog divnog. Ima letnjikovac na oko dva sata od Madrida. Sada idemo tamo i tamo ću provesti nekoliko dana. Ipak, jedva da ima signala. Zvaću te kad se vratim. Poljupci" - navodi se u optužnici.

- Telo Ana Marije Knežević, Kolumbijke koja je bila udata za Davida Kneževića koji je uhapšen i optužen za njenu otmicu, nije nađeno. Međutim, sve ukazuje da je ona ubijena i da je to učinio muž od kog se razvodila. Prema prikupljenim dokazima, veruju da je Knežević svoju suprugu koja je visoka 147 centimerata i teška 45 kilograma i iz zgrade u kojoj je poslednji put viđenja, izneo u koferu - otkrio je šokantna saznanja iz istrage portal Libertad Digital.

Iznajmio auto

Kako navode, ključni dokazi protiv njega su snimci sigurnosnih kamera iz zgrade i prodavnice, "pežo" koji je iznajmio u jednoj rentakar agenciji u Beogradu, kao i tetovaža na ruci.

- Na dan kada je žena misteriozno nestala, muškarac s kacigom na glavi je, nešto posle 21 sat, ušao u zgradu i pokušao da onemogući snimanje kamera tako što ih je poprskao sprejom. Međutim, nije poprskao celu kameru i na snimku se savršeno vidi ručni zglob osobe koja prska sprej, a ključna je tetovaža koja ne ostavlja mesta sumnji. Iste kamere snimile su ga i kako je nešo više od sat kasnije izašao iz zgrade noseći veliki kofer - navode oni i podsećaju da je Kneževića preko advokata tvrdio da je u vreme nestanka supruge bio u Beogradu.

ZGRADA U KOJOJ JE ŽIVELA ANA
ZGRADA U KOJOJ JE ŽIVELA ANAfoto: PRINTSCREEN/X@BRIANENTIN

Porodica

Plašila se Davida

Prijatelji i članovi porodice Ane Knežević, koja se i dalje zvanično vodi kao nestala, ispričali su za medije da se ona plašila supruga s kojim je bila u procesu razvoda. Oni su naveli da su njih dvoje bili 13 godina u braku, kao i da nisu mogli da se dogovore kako da podele imovinu. - On nije pristajao da to bude pola-pola. Ana ga se bojala, verovala je da krišom prati gde se ona nalazi - ispričali su oni

Oni podsećaju i da je kamera snimila Anu toga dana da je nešto posle 14 sati ušla u zgradu, ali da nikada nije snimljena kako iz nje izlazi. - Treba napomenuti da je policija u stanu našla i tragove krvi, koji u prvom momentu, golim okom nisu bili vidljivi - otkrivaju oni.

Prema najnovijim saznanjima iz istrage, nađeni su dokazi da je Knežević 30. januara u Beogradu iznajmio "pežo 308" i da je izašao iz Srbije toga dana, a da se u zemlju vratio 5. februara. Vlasnik rentakara, kako navode, policiji je rekao da je, kada je muškarac vratio automobil, primetio da su stakla zatamljena, da su promenjeni ramovi registarskih tablica i uklonjene dve nalepnice s "pežoa".

Ukradene tablice

Vlasnik je dodao i da je automobil prešao 7.677 kilometara. - U optužnici protiv Davida Kneževića se navodi i da put iz Beograda do Madrida traje 26 sati, odnosno da je razdaljina 2.592 kilometra - navode oni. Dodaju i da je u to vreme jedna osoba u Španiji prijavila da su mu obe registarske tablice ukradene.

- Kada su pregledani snimci kamera, utvrđeno je da su te ukradene tablice na automobilu u blizini stana nestale žene. Ukradene tablice su snimljene i na dve naplatne rampe, tokom noći 2. na 3. februar. Video sa kućica pokazuje da su one na "pežou 308" zatamljenih stakala, ali se vozač ne vidi, upravo zbog zatamljenja - navode oni.

Hronologija

26. decembar - Ana Marija Knežević je otputovala iz Majamija u Madrid 29. januar - David Knežević je u Beogradu iznajmio "pežo 308" 2. februar - u 14.20 sati kamere su snimile Anu kako ulazi u zgradu 2. februar - u 21.27 kamere su snimile muškarca s kacigom kako ulazi u istu zgradu 2. februar - u 22.30 kamere su snimile muškarca kako izlazi iz lifta s velikim koferom 4. februar - vatrogasci i policija su ušli u stan 5. februar - David Knežević se vratio u Srbiju 4. maj - David je uhapšen na aerodromu u Majamiju.

Bonus video:

01:55

PRIJATELJI DOBILI GLASOVNE PORUKE OD KIDNAPOVANE ANE KNEŽEVIĆ? Sagovornici bez dileme: Oteta je u drugoj državi, to je problem!

(Espreso/ Kurir, Jelena Spasić/ prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.